TY - CHAP TI - Variation lexicale, categorisation et convergence culturelle : formes et valeurs des composes a -eleo- et -lado- «huile» e grec moderne = The compound word ελαιόλαδο “olive oil” and the semantic field of food and food habits, explored through such a key element of the Mediterranean diet as olive oil = Η σημασία, οι χρήσεις και η τονική αστάθεια στη γενική του σύνθετου ελαιόλαδο σε σύγκριση με τον απλό τύπο λάδι, καθώς και όλοι οι παράγωγοι τύποι που προέρχονται από τα συνθετικά -ελαιο- και -λαδο- / Sophie Vassilaki CY - Paris PB - Inalco PY - 2016 AU - Βασιλάκη, Σοφία SP - 393-413 T2 - Manger en Grece : Univeriste te Strasbourg 27, 28, 29 mai 2015 : XXIVe Congres pluridisciplinaire des neo-hellenistes francophones / numero dirige par Martine Breuillot, Loelle Dalagre et Irini Tsamadou-Jacoberger ; organise per le Groupe d’ etudes orientales, slaves et neo-helleniques EA 1340-GEO, Universite de Strasbourg & Department d' etudes neo-helleniques Universite de Strasbourg UR - https://ceb.revues.org/7222 KW - Ελαιόλαδο (Η ελληνική λέξη) KW - Λάδι (Η ελληνική λέξη) DP - ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ER -